Vore web sider
Gå til Forsiden
Siden er under udarbejdelse
Siden er under udarbejdelse
Gå til siden om Olargues og omegn
Gå til siden om Fleurs d'Olargues's historie
Gå til vejviseren, ruteplanlægning, fly forbindelser etc
Gå til siden med Fleurs d'Olargues's Nyheds Brev
Gå til vort Foto Galleri
Siden er under udarbejdelse
Siden er under udarbejdelse

 

Fleurs d'olargues side om Olargues og omegn
Bageren i Olargues
Bageren i Olargues

Olargues ligger i den maleriske Vallée de Jaur i Languedoc, midt i mellem Toulouse og Montpellier. Vi er i det område der hedder Haut-Languedoc. Jaur floden har gravet en dal, hvor Olargues ligger omgivet af bjerge på alle sider.

Olargues er officielt udråbt til at være én af Frankrigs 147 smukkeste landsbyer ( Les Plus beaux Villages de France) med sin gamle bro Pont du Diable, smukke stenhuse og klokketårnet der rejser sig stolt som byens vartegn og kendemærke.

Olargues blev grundlagt i Romer tiden. Omgivet af lunde og vinmarker, ligger landsbyen op ad en klippe. Olargues er domineret af et tårn fra d. 11. århundrede, resterne af en gammel borg. Landsbyens stenhuse strækker sig ned til broen Pont du Diable fra d. 13. århundrede, ved Jaur flodens bred.

Vi befinder os ved grænsen mellem det barske Massif Central og det milde lavland nede ved Middelhavet. Om sommeren nyder vi godt af bjergenes kølighed og landskabet bliver aldrig tørt og udpint, som længere sydpå mod kysten.

Når vi kører tur ser vi derfor smukke kastanje- og kirsebærtræer hvis vi kører nord på mod bjergene, og betagende vinmarker, hvis vi kører ned mod Middelhavskysten.

Vi befinder os med andre ord i et smørhul, hvor der er en mangfoldighed af gastronomiske muligheder, og hvor sanserne kan suge til sig af naturoplevelser, kulturelle aktiviteter og god mad og gode vine.

I omegnen kan man besøge den imponerende Héric kløft, vandre i bjergene, drikke kildevande ved kilden La Salvetat sur Agoût. Af interessante landsbyer i nærheden kan nævnes Roquebrun, St Pons de Thomières og Minerve.

kursus kunst kultur kurbad kvalitet kogekunst kreativitet

 

 

Adresse: Fleurs d'Olargues, Pont du Diable, F-34390 Olargues, France
Telefon: +33 (0) 467972704
Email:   joan@fleurs-de-olargues.com (Vær sød at skrive telefon nummer i mailen)


Vi arbejder stadig på hjemmesiden, så kom tilbage senere.